Grote belangstelling bij opening van Rembrandt expositie

06-04-2018 Bodegraven - In Bodegraven werd zaterdagmorgen de Rembrandt tentoonstelling in de POP-UP Galerie  Marryzglaz in de Kerkstraat door wethouder Robèrt Smits officieel geopend. Hierbij testte hij de Bodegraafse kunstschilder en enorme bewonderaar van Rembrandt Harmen Kooistra met de vraag of hij ook de vijf periodes uit Rembrandts leven wel kende. Harmen was natuurlijk op de hoogte. De wethouder erkende wel dat hij het zelf had moeten opzoeken in Wikipedia.

Harmen was vergezeld van zijn dochter Saskia, echt waar die naam, kan je zien dat hij al vroeg van Rembrandt bezeten was. Daarna onthulde de wethouder het grote witte doek waarachter 15 Bodegraafse kunstenaars hun artistieke gave wereldkundig maakten. Naast deze werken zijn er natuurlijk ook Rembrandt schilderijen van Harmen te bewonderen. Het koor Amici del Canto uit Bodegraven, gekleed in prachtige kleding uit de Rembrandt tijd, gaf extra luister aan de opening.

De tentoonstelling is gedurende 3 maanden op vrijdag en zaterdag van 12.00-17.00 uur te bezichtigen: POP-UP Galerie Marryzglaz, Kerkstraat 22 in Bodegraven.