Eerste Biobox abonnement voor wethouder Robèrt Smits

06-04-2019 Bodegraven - Wethouder Robèrt Smits is afgelopen zaterdag door de knieën gegaan voor een abonnement op de biobox van de Hortus Populus. Iedere week staat er van mei tot en met november een vers groentepakket voor hem klaar. De groente is onbespoten en lokaal verbouwd. Dit jaar kunnen nog 24 abonnementen worden afgenomen.
 

De Hortus Populus is een project van Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk. De ambitie is om volgend jaar 200 abonnementen te verkopen. Met de opbrengst kan de productie worden uitgebreid door meer grond te ontginnen en naast handwerk ook machines in te zetten. Om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen wordt gewerkt aan een App.

De Hortus Populus is gevestigd op een strook onontgonnen bouwgrond naast het Limespark in Bodegraven. In 2022 moet de Hortus Populus verplaatsen naar een andere locatie omdat de grond dan wordt verkocht aan een projectontwikkelaar die er woningen gaat bouwen. De organisatie wil tegen die tijd voldoende inkomsten generen om een ander stuk grond te kunnen huren.

Omdat de kleibodem niet geschikt is voor het verbouwen van groenten en kruiden zijn er bakken aangemaakt waar de groenten en kruiden in worden verbouwd. De strook grond loopt tot aan het spoor.