Scouts uit Bodegraven winnen plaats voor landelijke wedstrijden

07-04-2019 Bodegraven - De Scouts van Scouting Bolaro uit Bodegraven hebben afgelopen weekeinde de vijfde plaats behaald tijdens de scoutingwedstrijden voor de regio Hollands Midden. Ze mogen door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die in het pinksterweekeinde gehouden worden in Baarn.

 

Vanaf vrijdagavond deden de 300 tieners er alles aan om de felbegeerde punten binnen te slepen. Een lekker maaltje koken, mooie verkleedkleren aan, meedoen met alle spelen en wedstrijden; overal konden punten voor verdiend worden. Met verschillende onderdelen kon in totaal tweeduizend punten gescoord worden. Het eerste groepje van Scouting Bolaro scoorde daarbij 1314 punten. Het tweede groepje eindigde met 637 punten. In totaal waren 150 vrijwilligers actief uit alle windstreken van de regio Hollands Midden. De deelnemers kwamen uit Bodegraven en Alphen tot Hillegom en Wassenaar.

Thema dit jaar was ‘Steamtrain en Indianenpunk’. De kinderen woonden in verschillende staten van de Niet Verenigde Staten van Noord-Amerika in het jaar 1856, waarbij elke staat eigen eigenschappen en gewoontes had. De deelnemers werden uitgedaagd om genoeg energie te verzamelen om deze staten wel te verenigen. Zo maakte elk groepje voorafgaand aan het weekend al een collage waarin ze lieten zien hoe zij verbinding zochten. Overdag werden de tieners uitgedaagd om een hike te lopen. Tijdens die hike komen zowel hypermoderne als oeroude scoutingtechnieken aan de orde. Daarnaast werden er nog diverse spellen gespeeld om punten mee te verdienen. ‘s Avonds streden de deelnemers tegen elkaar tijdens de spelshow in de grote kampvuurkuil, welke voor deze gelegenheid was aangekleed met een groots theaterdecor. De deelnemers lieten hier met verschillende opdrachten zien hoe sterk, slim, snel en creatief ze waren.