Goudse Keramiekdagen

30 Mei 2019 - 10:00

Gouda - De keramiekmarkt is één van de sterevenementen van de evenementenstad van het jaar. Nationale en internationale top keramisten tonen en verkopen hun werk en maakten een apart kunstwerk naar het thema van dit jaar: ‘Erop of eronder’. Die kunstwerken zijn tijdens beide marktdagen te zien op de expositie in de Burgerhal in het oude stadhuis.

 

 

Verder zijn er beide dagen diverse demonstraties, wedstrijden, livemuziek, kinderactiviteiten en nog veel meer. Traditiegetrouw is ook de winnaar van Belofteprijs van Stichting Gouda Keramiekstad present op de Markt. Dat is dit jaar Valarie van Oostwaard die in 2018 afstudeerde aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda (voorheen SBB). De 44ste GKD zijn behalve een feestelijk evenement van en voor keramisten ook een niet te missen evenement voor kunstliefhebbers, koopjesjagers en dagjesmensen.

Op 30 en 31 mei 2019. Op deze 44ste editie staat de Markt van 10.00 tot 17.00 uur vol met kunstzinnige keramiek, sieraden, breekbaar porselein en stoer aardewerk.