Bijenhotel aan Lucassenlaan geplaatst

16-04-2019 Reeuwijk-Brug - Wethouder Robèrt Smits en wethouder Kees Oskam hebben samen met de initiatiefgroep Bodegraven-Reeuwijk Zoemt afgelopen dinsdag een bijenhotel geplaatst aan het Lucassenlaantje in Reeuwijk-Brug. Het hotel is bestemd voor wilde bijen. Vanwege een schimmelziekte zijn de essen langs het laantje gekapt.

Er zijn berkenbomen voor terug geplant omdat die een open kruin hebben die genoeg licht doorlaten zodat de bloemen en kruiden op de grond geen last hebben van de schaduw.

Inwoners stimuleren om voorbeeld te volgen
Er zijn in totaal vijf bijenhotels gepland, waarvan drie van de gemeente. Behalve op het Lucassenlaantje, komen er ook bijenhotels op de Hortemansdijk, in het recreatiepark Reeuwijkse plassen, in de Hortes Populus en bij de Broekveldselaan. Met deze actie wil Bodegraven-Reeuwijk Zoemt, wil de initiatiefgroep en de gemeente inwoners stimuleren om ook een bijenhotel te plaatsen en bloemen en kruiden in de tuin te zaaien.

Bijenhotel Broekveldselaan
Voor insecten en met name voor de wilde bij is het belangrijk om in zowel voorjaar, zomer als najaar over bloemen te beschikken. Op de Broekveldselaan wordt tussen het fietspad en de rijbaan dit voorjaar een strook ingezaaid met een kruidenmengsel dat voor een zee aan inheemse bloemen moet gaan zorgen. Leuk om te zien en goedvoor de wilde bij! Dit initiatief is aangedragen door wijkteam Zuid.