Workshop Pilates bij Inloophuis

26 Apr 2019 - 10:00

Woerden - Sandra Tuithof geeft bij Inloophuis ‘Leven met Kanker’ in Woerden een workshop Pilates speciaal gericht op vrouwen die met borstkanker te maken hebben.

 

 


Pilates is een methode om de spieren die instaan voor je houding te versterken. Dit zijn de diepere spieren, de centrale spieren tussen de ribben en het bekken en rond de wervelkolom (buik-, bekkenbodem- en rugspieren). Ze vormen het energiecentrum van je lichaam, om het sterker en stabieler te maken. Pilates is ook een discipline die je sterker bewust maakt van je eigen lichaam, je kracht en grenzen, zodat je het beter gebruikt. Het is heilzaam voor lichaam en geest.

De workshop wordt gegeven door Sandra Tuithof die uit eigen ervaring weet hoe je lichaam het op bepaalde momenten kan laten afweten. Pilates heeft haar enorm geholpen en nu wil ze deze methode graag inzetten voor anderen. De vorm van Pilates die zij geeft is speciaal afgestemd op vrouwen na borstkanker. De meeste van deze vrouwen hebben na de medische behandelingen naast vermoeidheid en depressiviteit ook pijn in de arm, krachtvermindering, oedeem, verminderde Range of Motion en afname van de schouder-arm functie. Pilates oefeningen blijken een goede aanvulling te zijn op de therapeutische aanpak van deze doelgroep.

Door het aanbieden van Pilates sluit Inloophuis ‘Leven met kanker’ aan bij het bieden van goede nazorg waaraan volgens het rapport van het KWF veel behoefte aan is. Het blijkt dat 1 op de 8 vrouwen te maken krijgt met borstkanker, het is de meest voorkomende kankersoort in Nederland.

Op vrijdag 26 april van 10.00 tot 12.00 uur vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. Informatie of aanmelden voor deze workshop via telefoon (06-14004496), per email (info@ inloophuislevenmetkanker.nl )