Fikse bui tijdens 4 mei plechtigheid in Reeuwijk-Brug

04-05-2019 Reeuwijk-Brug - Tijdens de dodenherdenking op 4 mei in Reeuwijk-Brug legde wethouder Inge Nieuwenhuizen namens de gemeente, samen met twee leden van de scouts, een krans bij het oorlogsmonument in het Dag Hammerskjøldplantsoen. Daarna volgde kransleggingen door de familie van de in Reeuwijk omgekomen radio operator Reginald Lawrence Lewis, leerlingen van basisschool

de Regenboog en nog enkel anderen

Het was aanvankelijk heerlijk zonnig. Maar op het moment dat leerlingen van basisschool de Regenboog een krans legden, kwam er een donkere lucht opzetten. De zon scheen nog steeds en daardoor was er een prachtige regenboog te zien. Maar helaas volgde daarna al snel een enorme felle regenbui.

Ecclasiakoor
Britt van der Wolff, Anne Kaars en Louise Verweij

Dominee Van Veldhuizen hield een toespraak over vrijheid en tolerantie. Hij zei:"Wanneer we een ander veroordelen, beperken we de vrijheid van die ander". Het Ecclasiakoor zong in de stromende regen het lied "Dat een nieuwe wereld komen zal, waar brood genoeg en water stroomt voor allen".

Britt van der Wolff, Anne Kaars en Louise Verweij lazen een gedicht voor. Namens het 4 mei comité las Berend Kees van Loo het gedicht voor van Joy Schroevers met de titel "Jij was een van de duizenden".

Veel belangstelling voor dodenherdenking in Reeuwijk-Brug

Bijzonder is ieder jaar weer de komst van de familie van de omgekomen Reginald Lawrence Lewis, die radio operator was in een Lancaster bommenwerper. Het vliegtuig was in juni 1943 op weg naar de thuisbasis Binbrook na een bombardementsvlucht boven Dussedorf. Het vliegtuig met zeven man aan boord, werd neergeschoten en stortte brandend neer in de polder Gravekoop.