Veiligheidsdag in Bodegraven groot succes

11-05-2019 Bodegraven - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk organiseerde zaterdag een Veiligheidsdag op het Raadhuisplein en bij de Rijnkadehaven. Tijdens deze dag wilde de gemeente iedereen kennis laten maken met de vele hulpdiensten die in de gemeente voorhanden zijn. En dat was beslist een schot in de roos gezien de enorme belangstelling en ook het weer gaf volop medewerking.

 

Bij de talloze kraampjes was veel informatie te krijgen over de hulpdiensten zoals brandweer, politie, reddingsbrigade, Rode Kruis, ambulancedienst, AED in jouw buurt voor reanimatie maar ook hoe maak je je woning zo veilig mogelijk

Diverse demonstraties gaven een beeld hoe het er in werkelijkheid toegaat. Zo werd op het Raadhuisplein een bestuurder uit haar auto bevrijd door het dak van de auto te knippen. Maar ook een wielrijdster die bij een aanrijding betrokken was werd eerste hulp verleend.

En op Rijnkade kon men zien hoe een drenkeling door de Reddingsbrigade Gouda uit het water werd gehaald. Ook de mogelijkheid om een kort vaartochtje te maken met de nieuwe Handhavingsboot, die door de BOA’s ingezet zal worden voor toezicht op de Oude Rijn en Reeuwijkseplassen, was voor velen een heel leuke ervaring.

De jeugd was uitermate goed vertegenwoordigd vandaag en zal hun beslist meer bewust gemaakt hebben wat er allemaal bij veiligheid komt kijken. Ongetwijfeld  zijn hierdoor ook weer aspirant-politiemensen, - brandweerlieden enz. “geboren”.