RTVBodegraven houdt 12 oktober open dag en viert haar 25-jarig jubileum

12 Okt 2019 - 11:00 12 Okt 2019 - 16:00

Bodegraven - De lokale omroep voor Bodegraven-Reeuwijk, RTVBodegraven, houdt zaterdag 12 oktober vanaf 11.00 uur een open dag vanwege het 25-jarig jubileum. Burgemeester Christiaan van der Kamp zal de open dag om 11.30 uur openen, wat uiteraard ook live te horen is op de radio en te zien is op tv.

Bezoekers mogen tijdens de open dag met hulp van medewerkers in de radiostudio muziek uitzoeken, aankondigen en het mengpaneel bedienen. Het is ook mogelijk om in de tv-studio iemand voor de camera te interviewen of bij de beeldregie te assisteren. Alles wordt vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur live uitgezonden op de radio en tot 16.00 uur op tv.
 
Met hulp van sponsoren en subsidie is de afgelopen twee jaar flink geïnvesteerd in de tv-studio. Er kan bijvoorbeeld dagelijks live een nieuwsuitzending of een interactief tv-programma gemaakt worden. Technisch is veel mogelijk en de omroep nodigt de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk dan ook uit om aan de slag te gaan.
 
Tijdens de open dag staat er in de poort naast het Evertshuis aan de kant van de Julianastraat een partytent. Boven in de studio's kunnen mensen die dat willen meedoen aan workshops die live te volgen zijn op radio en tv. In de tent is op een beeldscherm te zien wat er boven in de studio's gebeurt.  Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een hapje en een drankje, want  de omroep is per slot van rekening jarig.