Echtpaar Domburg-Alleblas 60 jaar getrouwd

24-09-2019 Bodegraven - De heer Arie Domburg was tijdens zijn militaire diensttijd in De Lier (Westland) gestationeerd. Daar ontmoette hij zijn latere echtgenote Sjaan Alleblas. “Ik heb een mooie Westlandse druif geplukt” vertelde de bruidegom. Ruim zestig jaar later kwam Burgemeester Christiaan van de Kamp hen feliciteren en hun zestig-jarige bruiloft. De bruidegom (83) is geboren en getogen in Bodegraven en de bruid (80) komt uit Naaldwijk.

Sjaan heeft veel bij Westlandse tuinders gewerkt. ’s Avonds tot laat sla snijden dat de volgende ochtend naar de veiling moest. Of peen spoelen voor 3 cent per bos.

Arie heeft geleerd voor houtbewerker/meubelmaker en heeft dit in de praktijk gebracht bij De Geus winkelbetimmering uit Zwammerdam waar hij achttien jaar heeft gewerkt. Het was fijn werken daar en hij kwam door het hele land zo vertelde hij. Later heeft hij bij het bedrijf van zijn broers, Domburg interieurbouw, nog achttien jaar gewerkt.

Het echtpaar heeft drie dochters, zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Als bijzonderheid wordt gemeld dat het gezin altijd, al vele jaren lang, op vrijdag kip eet! Het feest wordt komend weekeinde gevierd bij Het Bonte Varken.