Alzheimer Café

21 Okt 2019 - 19:15

Gouda - Het onderwerp van deze avond is: Kom en blijf in beweging! Bewegen en muziek zijn heel belangrijk voor mensen met dementie. We nodigen dus nadrukkelijk de mensen met dementie uit en hun partners/familie of andere mantelzorgers!!!

 

Wijnand Peterse (fysiotherapeut) en Margo Barendrecht (muziektherapeut) leggen samen uit hoe belangrijk het is om naar muziek te luisteren en in beweging te blijven. Vooral bij mensen met dementie is vastgesteld dat naar muziek luisteren en actief bewegen de hersenen stimuleert en op een positieve manier blijft prikkelen.

Door middel van een filmpje willen Wijnand en Margo dat ook aan de aanwezige gasten laten zien. Ze hebben daarnaast enkele inspirerende boeken bij zich over deze thema’s, die op de avond ingezien kunnen worden.

Deze avond zijn er ook buitenlandse gasten aanwezig: 4 mensen uit Japan, waaronder 2 professoren, die een congres over dementie in Nederland bezoeken en graag een Alzheimer Café willen bijwonen!!! Dit met het oog op het ontwikkelen van activiteiten voor mensen met dementie in Japan.

Op maandag 21 oktober 2019 om 19.15 uur.  Alzheimer Café in “Savelberg”, Savelberghof 200 in Gouda. de toegang is gratis!

Iedereen (waaronder ook professionals uit de zorg) uit Bodegraven, Gouda en Reeuwijk van harte welkom! De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur.