Voorlichtingsavond Psychose

18 Nov 2019 - 19:30

Alphen a/d Rijn - Tijdens de voorlichtingsavond deelt een ervaringsdeskundige zijn eigen ervaring. Een professional gaat daarna dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft advies. 

Op maandag 18 november om 19.30 uur. De Bron (Troubadourweg 2), Alphen a/d Rijn. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Elk jaar ontstaat bij één of twee op de tienduizend Nederlanders voor het eerst een psychose. De eerste psychose ontstaat meestal als iemand tussen 16 en 25 jaar oud is. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. Het is een ingrijpende ervaring voor de betrokkene zelf, maar zeker ook voor mensen uit de directe omgeving.
 
De gevolgen strekken ver, zeker als de psychose niet snel herkend en behandeld wordt. Wanneer iemand met een psychose te maken krijgt, geeft dat veel vragen, onzekerheden en machteloosheid. Vroege herkenning van de symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen of uitstellen en de sociale en maatschappelijke gevolgen verminderen.