Pijnlijk 5-1 verlies voor ESTO

2019-11-12 Bodegraven - Tegenstander VVIJ uit IJsselstein heeft zeker geen wonderploeg maar pakte dik verdiend de overwinning. Bij ESTO ontbrak de beleving en strijdlust om iets uit het vuur te slepen. Nu heeft iedere ploeg zo nu en dan een mindere wedstrijd maar dat moeten er niet teveel zijn bij het eerste bedrijf van de competitie. Met al acht wedstrijden gespeeld is een resultaat van 7 punten mager te noemen. In de eerste helft van de wedstrijd

kwam VVIJ een beetje gelukkig in de juiste momenten op een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt viel al direct bij aanvang van de wedstrijd en deed wellicht de moed in de Bodegraafse schoenen zinken. Het omgekeerde zou echter het geval moeten zijn, even de boel rechtzetten. Dat gebeurde niet en toen in de 45e minuut nummer twee viel leek de pot gespeeld.

Na de rust nam ESTO enigszins voortvarend de touwtjes in handen en leken er nog mogelijkheden minstens langszij te komen. Binnen enkele minuten stelden de IJsselsteiners hun overwinning veilig en gaf ESTO de wedstrijd uit handen. De eer werd nog gered door een doelpunt van Arno Zijm uit een strafschop wat toen nog de 1-2 werd.

Volgende week is er inhaalweekend en is ESTO vrij. Een mooi gelegenheid om even de koppen bij elkaar te steken want de week daarna op 24 november komt de onbetwiste nummer één ONA naar de Kievitsheuvel. Dat zijn altijd bijzondere regionale derby’s en na de aftrap om 14.00 uur mag het “ESTO-legioen” hopelijk rekenen op meer beleving en strijdlust.
 

• Bericht: Han Koevoets

► Recht omhoog voor de bal. Arno Zijm (l) wist voor ESTO met een treffer uit een strafschop de eer voor ESTO nog een beetje te redden.
 
► Verdediger Bas van Goudswaard aan de bal voor ESTO. ESTO had het verdedigend zwaar.
► Lars Verheul voor ESTO in de aanval tegen VVIJ.