Nieuwe planning hefbrug Boskoop

12-11-2019 Boskoop - Bij werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen waardoor meer maatregelen nodig zijn. De uitvoering van het extra werk heeft gevolgen voor de eerdere planning. Op basis van informatie van de onderhoudsaannemer is het streven de werkzaamheden op 24 november af te ronden. Dat meldt de provincie Zuid-Holland via Twitter.

Bij het verwijderen van de slechte delen van het windverband zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen. De roest is verwijderd en er is voor gezorgd dat de constructie niet opnieuw gaat corroderen. De aangetaste constructiedelen zijn inmiddels beoordeeld door de onderhoudsaannemer samen met de provincie. Daaruit blijkt dat op een aantal punten extra maatregelen nodig zijn. Na uitvoering van deze maatregelen voldoet de constructie weer voor de belastingen die erop werken.

Omdat de provincie nu maatregelen neemt om de constructiedelen te beschermen tegen weersinvloeden, kan het aanvullend onderhoud gepland worden in het eerste halfjaar van 2020 in plaats van het eerste kwartaal van 2020.