Derde bierfestival in de Arkduif weer druk bezocht

23-09-11 Bodegraven - Het was weer genieten geblazen in bierbrouwerij De Molen waar voor de derde keer het internationale Bierfestival wordt gehouden. Van heinde en verre kwamen de fijnproevers, om te genieten van de bijzondere bieren die gebrouwen worden in Bodegraven.
 
Mede-eigenaar John Brus : "Wij gaan niet voor het standaard werk, ons bedrijf produceert momenteel 18 verschillende soorten bier. Wij willen ons onderscheiden door innovatief te zijn."

De brouwerij heeft al vele internationale prijzen gewonnen met zijn bieren. Momenteel produceert brouwerij De Molen 2.500 hectoliter bier, waarvan circa 80% naar het buitenland gaat.
 
En niet alleen kwamen de bierliefhebbers van over de grens, maar ook enkele buitenlandse bierproducenten waren aanwezig aan de Overtocht. Vertegenwoordigers uit België, Engeland, Denemarken, Zweden, Italië en Noorwegen presenteerden vol trots hun brouwsels.
 
Het weer werkte afgelopen vrijdag goed mee, hetgeen erg belangrijk is voor ieder festival. Zon, een draaiende molen en bier zijn de juiste ingrediënten voor elke festijn. De medewerkers en de vrijwilligers hebben alles uit de kast gehaald om dit feest tot een groot succes te maken. De organisatie rekent op 2.000 bezoekers. Zaterdag 24 september is de laatste dag van het bierfestijn.