Nieuws

Boomfeestdag met enthousiaste kinderen

20-03-2019 Bodegraven - Leerlingen van vijf basisscholen uit Bodegraven en Reeuwijk waren dinsdagmorgen naar de nieuwe wijk Weideveld in Bodegraven gekomen om een boom te planten in het kader van de landelijke Boomfeestdag. Het is de bedoeling dat ieder kind gedurende de basisschoolperiode tijdens dit, ieder jaar terugkerend, evenement een boom plant om hen te betrekken bij de waarde die bomen hebben voor een gezond klimaat en leefomgeving.

 

Gemeente ontvangt bezoekers tijdens Kom binnen bij bedrijven

18-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Diverse bedrijven stelden tussen 11 en 16 maart hun deuren open voor bezoekers tijdens de actie ‘Kom binnen bij bedrijven’. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaf zelf ook een inkijkje in haar organisatie. Op donderdagmiddag 14 maart waren zo’n 30 bezoekers te gast in het gemeentehuis.
Wethouder Inge Nieuwenhuizen heette de bezoekers van harte welkom.

 

Volgende stap in herontwikkeling Bunniklocatie

18-03-2019 Nieuwerbrug - De herontwikkeling van de voormalige Bunniklocatie aan de Weijpoort in Nieuwerbrug is een stap dichterbij. Na de verhuizing van de Bunnik/Van Doorn Groep en de inwerkingtreding van het nieuwe bestemmingsplan kan het terrein getransformeerd worden in een aantrekkelijke woningbouwlocatie.

 

Eerste boom planten Vredehof

18-03-2019 Bodegraven Maandagmiddag 18 maart heeft wethouder Kees Oskam op het nieuwe gedeelte van begraafplaats “Vredehof” aan de Noordzijde de eerste boom geplant.
De begraafplaats is bijna vol en dus heeft de gemeente Bo-Re dringend behoefte aan extra ruimte om de begraven. Na een lange periode van onderhandelen heeft de gemeente grond verworven om de uitbreiding te realiseren.

 

Zilver voor schooldammers De Regenboog

18-03-2019 Reeuwijk Volop spanning tot de allerlaatste ronde, maar de laatste slag was een beslissende slag. Het eerste welpenteam, leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6, van De Regenboog steeg van de vierde plaats naar de tweede en verdiende daarmee zilver en een ticket naar de halve landelijke finale.

 

Gast van de week

17-03-2019 Bodegraven - Reeuwijk Maandag 25 maart in het rechtstreekse radioprogramma “Gast van de Week” heeft Leo Dijkmans de kunstenaars, Marry Buiks en Renske Koster, te gast.
Zij gaan praten over het komende Kunstenaarscafé op 29 maart wat zij georganiseerd hebben waar kunstenaars uitgenodigd worden om te praten hoe we in onze gemeente de kunst op een andere manier aan de bewoners kan laten zien.

“NL Doet” ook actief in Bodegraven-Reeuwijk

16-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk – Vrijdag en zaterdag waren in onze gemeente weer honderden vrijwilligers actief met het opknappen van een klus in het teken van “NL Doet”. Deze door het Oranjefonds, jaarlijks terugkerende, activiteit begon vanmorgen met een ontbijt voor de vrijwilligers bij de Huizen van Alles waarna zij aan het werk gingen bij diverse organisaties die zich hier voor hadden opgegeven.

 

CDA werkt mee aan het opfleuren Huis van Alles Driebruggen

16-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk Team CDA uit Bodegraven-Reeuwijk stak zaterdag met 6 mannen en vrouwen de handen uit de mouwen bij het Huis van Alles in Driebruggen. Samen met ongeveer 10 andere vrijwilligers werd hard gewerkt om het Huis van Alles in Driebruggen op te fleuren en schoon te maken komende seizoen. De actie vond plaats in het kader van NLDoet, de nationale vrijwilligersdag van het Oranjefonds.

Wethouder Oskam reikt eerste Afvalkoffer uit

10-03-2019 Bodegraven Wethouder Kees Oskam heeft samen met het promoteam van de Zwerfafvalchallenge, bestaande uit dorpsschoonmaker Henri van Heffen en Bollo de Beer van Landal, de eerste Afvalkoffer uitgereikt aan de Da Costaschool in Bodegraven. Als de symbolische uitnodiging om op 23 maart a.s. mee te doen met een uniek evenement: de Zwerfafvalchallenge.

 

De Oude Zustertuin wordt rookvrij

10-03-2019 Bodegraven De Oude Zustertuin in Bodegraven wordt vanaf 16 maart 2019 een rookvrij kinderspeel- en dierenpark. De Oude Zustertuin vraagt iedereen het terrein van de kinderboerderij voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil De Oude Zustertuin kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

 

Inhoud syndiceren