Nieuws

Dienstencentrum De Reehorst krijgt een nieuwe naam

21-09-2019 Reeuwijk Dienstencentrum De Reehorst krijgt een nieuwe naam. Welke naam? U mag zeggen, want voor de nieuwe naam is een prijsvraag uitgeschreven. Inzendingen kunnen tot en met 2 oktober worden ingezonden. Voor de winnende naam is een diner-voor-twee beschikbaar gesteld.

 

B en W luncht met inwoners Driebruggen

21-09-2019  Driebruggen Het college van B en W vergadert op dinsdag 1 oktober in dorpshuis Custwijc in Driebruggen. Het college wil graag in gesprek met de inwoners van Driebruggen en nodigt hen hiervoor van harte uit na afloop van de vergadering.
De vergadering in Driebruggen volgt op het geslaagde bezoek aan Reeuwijk-Brug in juli dit jaar.

Convenant getekend

21-09-2019 Bodegraven-Reeuwijk Op 16 september 2019 hebben de energie coöperatie Bodegraven-Reeuwijk, Greenspread, de duurzaamheidscommissie van het Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk en de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk een convenant ondertekend om samen de benutting van bedrijfsdaken in de gemeente voor de opwekking van zonne-energie aan te pakken.

 

“Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug”

21-09-2019 Nieuwerbrug - Op vrijdagavond 13 september werd de tentoonstelling “Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug” geopend. De fototentoonstelling laat zien hoe zeer vele plaatsen in Nieuwerbrug veranderd zijn, door oude foto’s van bepaalde straatbeelden en gebouwen te vergelijken met foto’s van de huidige situatie.

 

Jagen, Vissen en Vangen als broodwinning

21-09-2019 Reeuwijk-Brug - Zaterdag kreeg de tentoonstelling ´Jagen, Vissen en Vangen als broodwinning' in het Streekmuseum extra aandacht doordat op het voorterrein van het Streekmuseum ambachten van vroeger te zien waren.. Zoals het vlechten van eendenvangkorven en een klompenmaker. Ook werd er verse paling gerookt. Een flinke paling, hoewel in plastic verpakt, was wel een eyecatcher. Hiervan kon het gewicht geraden worden. De winnaar mocht zich aan het einde van de dag de eigenaar  noemen. Een goed begin voor een heel smakelijk weekend.

Zorgen over alcohol- en lachgasgebruik door minderjarigen

19-09-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Burgemeester Christiaan van der Kamp maakt zich zorgen over het overmatige gebruik van alcohol en lachgas onder jongeren. Aanleiding is het sterk verhoogde aantal bekeuringen voor alcoholconsumptie en alcoholbezit aan jongeren onder de achttien jaar tijdens Bruisend Reeuwijk dit jaar.
 

Werken aan dementievriendelijk Bodegraven-Reeuwijk

19-09-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Op het Raadhuisplein in Bodegraven is komende zaterdag tijdens Alzheimerdag van 11.00 tot 14.00 uur een gevarieerd programma opgesteld. Zo is er een informatiemarkt en organiseren de buurtsportcoaches gedurende de dag verschillende beweegactiviteiten waar mensen aan mee kunnen doen.

Winkelcentrum Broekvelden krijgt vriendelijker uitstraling

16-09-2019 Bodegraven - Winkelcentrum Broekvelden krijgt van de gemeente een opknapbeurt waardoor het er gezelliger uit komt te zien. Er komen mooiere aanlooproutes en meer ruimte voor het stallen van fietsen aan de randen van het plein. De verwilderde bosjes langs het schoolpleinl maken plaats voor siergroen. Het kunstwerk dat gemaakt is door Alphons van Leeuwen, blijft staan waar het staat.

Echtpaar Van Leeuwen 60 jaar getrouwd

16-09-2019 Bodegraven - Een prachtige bos bloemen kwam Burgemeester Christiaan van der Kamp brengen bij Henny en Alphons van Leeuwen vanwege hun 60-jarige bruiloft. Henny (82) en Alphons (83) zijn beiden nog zeer actief en doen overal aan mee. Ze komen alletwee uit Utrecht en zijn in 1960 in Bodegraven neergestreken.

Grote Clubactie

14-09-2019 Bodegraven-Reeuwijk Negen verenigingen uit Bodegraven-Reeuwijk gaan vanaf 14 september loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie 2019. Verenigingen uit Bodegraven-Reeuwijk rekenen op jullie steun tijdens deze actie! Vanaf 14 september nemen zij, net als ruim 5.000 andere verenigingen, deel aan de Grote Clubactie en gaan hun clubleden op pad om loten te verkopen voor hun club. Dit doen ze niet zonder reden!

Inhoud syndiceren