Nieuws

Anton de Piraat in Bodegraven

16-11-2919 Bodegraven - Al een paar dagen ligt er een heel oud bootje met een nog ouder “aanhangerbootje” in De Oude Rijn bij de Rijnkade. Het bootje is volgeladen met een oneindig aantal vreemde attributen.

Hierop woont en leeft Anton de Piraat zoals hij zichzelf noemt. Anton is geboren in Vleuten en dit bootje is al 10 jaar zijn huis na jarenlang als dakloze geleefd te hebben.

Aankomst Sinterklaas in Bodegraven

16-11-2019 Bodegraven - Het binnenvaartschip met de naam "Pakjesboot 12" kwam klokslag 14.00 uur door de sluis in Bodegraven. Op het dek dansten de zwarte pieten op de maat van moderne sinterklaasliedjes. Na de boottocht steeg de goedheiligman op zijn paard en reed naar het Raadhuisplein.Na de show op het Raadhuisplein vertrok het hele gezelschap richting station en vertrok

Locatiekeuze polenhotel werd 3 juli 2018 gemaakt

16-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk - De gemeente maakte op 24 oktober 2018 de plannen bekend voor een polenhotel naast de nieuwe wijk Vrijeveld op bedrijventerrein Groote Wetering II. De 71 gezinnen die net een huis hadden gekocht voelden zich voor het blok gezet. Die maand hadden ze een afspraak bij de notaris om het definitieve koopcontract te tekenen.

Flyeractie Raadhuisweg en Zoutmansweg

15-11-2019 Reeuwijk-Brug - De politie en boa’s deelden afgelopen vrijdagochtend flyers uit op de Raadhuisweg en Zoutmansweg in Reeuwijk. Het gaat om een waarschuwingsactie en heeft tot doel zoveel mogelijk bestuurders van gemotoriseerde voertuigen, die niet op de Raadhuisweg en Zoutmansweg hoeven te zijn, te wijzen op het gebruik van de Randweg.

 

Minister praat in Bodegraven over overlast vliegverkeer

13-11-2019 Bodegraven - Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft op 13 november overleg gehad met gemeentebestuurders uit Zuid-Holland en Utrecht over Schiphol. Tijdens dit gesprek vroegen de bestuurders aandacht voor extra hinderbeperkende maatregelen, om de overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken. Daarna ging de minister in gesprek met twee groepen bewoners, die dagelijks hinder ondervinden van het vliegtuiglawaai.

Zeker ouderen moeten zorgen dat hun wensen bekend zijn in hun naaste omgeving

12-11-2019 Bodegraven -  Dinsdagmiddag was een bijeenkomst georganiseerd in “de Meent” voor belangstellenden over zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. De nadruk lag vooral op het duidelijk laten weten aan de omgeving zoals naasten, de huisarts en eventuele zorginstellingen wat de wensen zijn. Juist van groot belang als er in eens een crisissituatie ontstaat. Het is dan duidelijk voor iedereen hoe te handelen als er vragen komen zoals bij ambulanceverpleegkundigen, specialisten, thuiszorg, huisarts of acute opname in het ziekenhuis enz. bij bijvoorbeeld een hartfalen.

Nieuwe planning hefbrug Boskoop

12-11-2019 Boskoop - Bij werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen waardoor meer maatregelen nodig zijn. De uitvoering van het extra werk heeft gevolgen voor de eerdere planning. Op basis van informatie van de onderhoudsaannemer is het streven de werkzaamheden op 24 november af te ronden. Dat meldt de provincie Zuid-Holland via Twitter.

Maart roert zijn staart tijdens St Maarten

11-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Enkele kinderen gingen afgelopen maandag door weer en wind langs de huizen om snoep op te halen. Ze zongen het liedje: "St Maarten, St Maarten koeien hebben staarten..." Afgelopen maandag roerde maart zijn staart, het regende, onweerde en het was koud. In Reeuwijk-Brug verzamelden de kinderen om 19.30 bij de MFA om gezamenlijk langs de deuren te gaan. Het initiatief kwam van enkele ouders uit de Mossen- en

De start van de Week van het Leven

11-11-2019 Bodegraven Vakorganisatie RMU heeft maandag 11 november bij Siloah in Bodegraven het startsein gegeven voor de Week van het Leven. In deze week vragen diverse organisaties gezamenlijk aandacht voor de waarde van het (ongeboren) leven. Ieder leven is waardevol, ook die van gehandicapten.

 

Op zoek naar aansprekende foto’s uit WO2

11-11-2019 Zuid-Holland De zoektocht naar de meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog is begonnen. Op 11 november verrichtte commissaris van de Koning, Jaap Smit, in Museum Rotterdam ’40-’45 NU de aftrap in Zuid-Holland voor de campagne ‘WO2 in 100 foto’s’. “Ik roep alle Zuid-Hollanders op de mooiste, beste, indrukwekkendste foto’s uit plakboeken, archieven en wie weet de vergeten dozen op zolder in te zenden, met het verhaal erbij,” aldus Jaap Smit.

 

Inhoud syndiceren