Actie

Dauwvaren op de Nieuwkoopse Plassen

25 Mei 2019 - 05:30

Noorden - Ben jij een vroege vogel? Dan is deze boottocht zeker iets voor jou! We varen in alle vroegte de Nieuwkoopse Plassen op. Geniet van de zonsopgang, rust en de stilte terwijl heel Nederland nog ligt te slapen. Tijdens de boottocht op de Nieuwkoopse Plassen hoor en zie je de natuur langzaam ontwaken. De zon komt op en vogels gaan fluiten. Een unieke natuurbelevenis!

Met De Goudse Peddel de plas op

19 Mei 2019 - 15:38

Gouda - Kanovereniging De Goudse Peddel biedt iedereen van juni tot en met september de mogelijkheid om onder begeleiding van haar leden mee te varen over de Reeuwijkse plassen. Geïnteresseerden kunnen een rondje mee varen in een open Canadese kano of kajak. Na afloop staan de koffie, thee en stroopwafels klaar en kunnen de deelnemers vrijblijvend kennis maken met de club en alle kano-activiteiten.

Excursie in het Steinse Groen

2 Jun 2019 - 14:00

Gouda - Het groengebied Steinse Groen is aangelegd in 1982 en vormt een buffer tussen de nieuwbouwwijk Goverwelle en de polder Stein. Het park in de polder heeft bloemrijke graslanden, die aantrekkelijk zijn voor insecten, die op hun beurt weer vogels aantrekken. Excursieleiders zijn Kitty van Wijnbergen en Loes Kamer.

IVN Vlinderverkenning Zaanse Rietveld

25 Mei 2019 - 13:00

Alphen a/d Rijn - Ook de vlinders hebben het Zaanse Rietveld ontdekt. Dat vraagt om een verkenning. Speciale Vlindergidsen van IVN Alphen aan den Rijn begeleiden de tocht en het op naam brengen van de dagvlinders.

 

IVN-wandeling Historisch Poldergebied

25 Mei 2019 - 10:00

Alphen a/d Rijn - IVN Alphen aan den Rijn organiseert een natuurwandeling door de Riethoornse Polder bij Alphen. De IVN-gidsen nemen de route via het Bedelaarsbos, Spijkerboorsekade, Compierekade en het

 

Dauwzwemmen bij Sportcentrum De Kuil

30 Mei 2019 - 07:00

Bodegraven - Op Hemelvaartsdag wordt er weer het jaarlijkse dauwzwemmen georganiseerd in het tijdelijk aangepast buitenbad van Sportcentrum De Kuil.

Op donderdag 30 mei kan er van 07:00 tot 08:00 uur ontspannen baantjes gezwommen worden. Na het zwemmen staat er een heerlijk ontbijt klaar voor de deelnemers met koffie, thee en lekkere broodjes. Kosten zijn € 2,50 inclusief ontbijt.

 

Haastrechtloop 2019

21 Jun 2019 - 16:00

Haastrecht - Ook dit jaar kunnen de lopers weer kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer langs de mooiste plekjes van Haastrecht; dwars door de polders, langs de molen en Bisdom van Vliet. Voor de jongste is er de meester Dennis kidsrun (4 t/m 10 jaar). Na de sportieve prestatie is er voor alle deelnemertjes iets lekkers en een aandenken.

Lentewandeling door Polder Oukoop

11 Mei 2019 - 10:00

Reeuwijk - Geniet van de lente in Polder Oukoop bij de Reeuwijkse Plassen. Dit oer-Holllandse landschap is in dit jaargetijde een bezoek meer dan waard. Bomen hebben hun eerste frisgroene bladeren en de vele voorjaarsbloemen geven

Watersafari van OERRR!

5 Mei 2019 - 14:00

Nieuwkoop - Gewapend met een schepnet en een verrekijker ga je speuren naar dieren. Heb jij de buizerd en de aalscholver al gespot? En welke diertjes leven er in het water? Met behulp van een zoekkaart en een vergrootglas kun je de diertjes zoeken en bekijken.

Ecologische/Historische stadswandeling

12 Mei 2019 - 14:00

Gouda - Ton van Rossum zoekt met deelnemers naar natuur en in het bijzonder naar de wilde planten die we vinden in de stenige stad. Liesbeth Sikken vertelt over de historische gebouwen die we onderweg zien.

Inhoud syndiceren